Danas sam mnogo uzdisala...

 


Danas sam mnogo uzdisala. Kad kažem mnogo mislim baš baš mnogo. Ceo dan mi se sveo na te uzdahe i uzaludne pokušaje da ih potisnem negde duboko. 

Falio si mi. Pritiskalo me neko čudno nedostajanje pa sam uzdasima pokušavala da ga oteram. Nije mi uspelo.Zato sam ga jednostavno pustila da sedne preko puta mene. Pili smo kafu kao dva stara dobra druga i ćaskali o nekim prošlim vremenima. To je trajalo sve dok se uzdasi iznenada nisu pretvorili u suze. Dok sam ja plakala nedostajanje je dovršilo svoju kafu i otišlo u nepoznatom pravcu. 

Danas sam mnogo uzdisala i razmišljala o ljudima koji su mi u životu bili samo usputna stanica, prolazna stvar. Nikad stvoreni da ostanu. Nikad stvoreni da traju. A ja sam se svim srcem trudila da mi postanu krajnje odredište, cilj sam po sebi i mirna luka u koju ću konačno da spustim svoje malo sidro. 

Danas sam mnogo uzdisala zato što mi je vetar zajedno sa prašinom doneo i tvoj miris. Od tog mirisa počeli su da me peku snovi kojih sam morala da se odreknem onog dana kad sam otišla od tebe i kada je prestala da važi zamenica "mi".

Danas sam mnogo uzdisala zato što sam više nego ikada svesna da dalje moram sama. Ali nisam sigurna da mogu. Pa sam se trudila da sam svakim uzdahom po jedno moram pretvorim u mogu.

Danas sam mnogo uzdisala, pa sam se dugo gledala u ogledalu i tražila sve one sitnice u koje si se zaljubio. Gledala su me netremice one oči koje si toliko puta ljubio i one ruke koje su te grlile i molile da ostaneš. Zatim sam bacila tvoju četkicu za zube u kantu za smeće i otišla da prošetam psa. 

Danas sam mnogo uzdisala. Neka sam prokleta ako dopustim da saznaš da je svaki uzdah bio zbog tebe. 

Comments

  1. Danas sam mnogo uzdisala...
    Sve emocije su stale u nekoliko reči, bravo. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts